Menselijke aanpak, meesterlijke oplossingen.
MENU

Biobased Economy

Biobased Economy is hot. In onze regio zijn veel succesvolle initiatieven gebundeld in de Biobased Delta. Het gebied van de Biobased Delta strekt van Gent tot Delft en van Vlissingen tot Moerdijk. Wij zitten midden in dit gebied. Diverse klanten van ons kantoor zijn volop bezig in de Biobased Economy.

Biomassa

Biobased Economy is de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa. Het voorbeeld dat bij de meeste mensen direct opkomt is biodiesel. Maar biobrandstoffen zijn slechts een onderdeel van het hele palet aan biomassa-producten. Zo wordt biomassa onder andere toegepast voor medicinale werking, bestrijdingsmiddelen, chemicaliën, kunststoffen van natuurlijke materialen zoals zetmeel en -uiteraard- bouwmaterialen.

Biobased Zeeland

De provincie Zeeland heeft een subsidiearrangement verstrekt aan Impuls Zeeland voor de stimulering van Biobased innovaties en circulaire innovaties. De looptijd van de subsidie is van 1 september 2016 tot en met 1 maart 2018. De regeling is bedoeld om interessante ideeën op verdere haalbaarheid te toetsen. Mocht je als MKB-ondernemer met een idee rondlopen, dan is het nu het moment om een voucher aan te vragen bij Impuls Zeeland.

 

mr. E. (Edis) Gadzo, advocaat Haans Advocaten Bergen op Zoom

Terug naar het overzicht